Coronacrisis vraagt om een flexibele mobiliteitsregeling

Door het Coronavirus werkt Nederland zoveel mogelijk vanuit huis en wordt er weinig gereisd. Anderhalve meter afstand houden blijft voorlopig de norm. Bedrijven hebben in rap tempo thuiswerkfaciliteiten ingericht en fysieke vergaderingen hebben plaatsgemaakt voor conference calls en e-mails. De verwachting is dat er een nieuwe balans zal ontstaan, waarbij thuiswerken ook in de toekomst veel gebruikelijker zal zijn.

Vergoeden van werkelijke woon-werkreizen
Werkgevers verstrekten voor de Coronacrisis vaak een vaste onbelaste woon-werkvergoeding of een OV-abonnement. Nu er veel wordt thuisgewerkt, staan daar geen kosten tegenover. Dit vormt voor veel werkgevers de aanleiding om de vaste reiskostenvergoeding tijdelijk te laten vervallen. Maar hoe gaat dit straks bij een stapsgewijze opstart? Als u nu kiest voor een flexibele regeling waarbij alleen de werkelijk gemaakte woon-werkreizen worden vergoed, kunt u op woon-werkvergoedingen en OV-abonnementskosten besparen en tegelijkertijd ook voldoen aan fiscale wetgeving.

Andere reismogelijkheden mogelijk maken
Met de aangepaste dienstregeling en aangekondigde voorzorgsmaatregelen in het openbaar vervoer is de capaciteit sterk afgenomen. Naar verwachting is in de nabije toekomst nog maar 40% van de beschikbare OV-capaciteit inzetbaar Nu openbaar vervoer minder aantrekkelijk wordt voor werknemers, neemt de vraag naar andere reismogelijkheden zoals een elektrische fiets of scooter toe. Met bijvoorbeeld een fietsregeling maakt u zakelijke leasefietsen mogelijk. Of u biedt uw werknemers de mogelijkheid een fiets te kopen voor een aantrekkelijke prijs. Dit voorkomt een grote toename in autogebruik en verlaagt de parkeerdruk.

Eenvoudige administratie met mobiliteitsplatformen -app
Leidt deze flexibele mobiliteitsregeling en nieuwe keuzemogelijkheden niet tot meer administratie?
Het digitale platform van Mobility Concept neemt u de administratie van de nieuwe flexibele mobiliteitsregeling uit handen. Medewerkers registreren de gemaakte reizen eenvoudig in de online omgeving (web en app). Het systeem houdt rekening met fiscaliteit en een eventuele te vergoeden minimum- en maximumafstand. De koppeling aan de salarisadministratie zorgt voor een naadloze uitvoering.

Flexibele regeling is toekomstbestendig: duurzame mobiliteit op maat
De flexibele mobiliteitsregeling is toekomstbestendig: hij biedt duurzame mobiliteit, toegespitst op de medewerker. Je kunt deze regeling ook combineren met een mobiliteitskaart en zo flexibel gebruik van OV mogelijk maken. Daarnaast kun je via een hogere vergoeding fietsen extra stimuleren.

Mobility Concept is de specialist op het gebied van flexibele mobiliteitsregelingen. Wij hebben veel werkgevers in verschillende sectoren in Nederland geholpen bij de overstap naar een nieuwe flexibele woon-werkregeling. Zo vergoeden zij alleen nog de werkelijk gemaakte woon-werkreizen. Werknemers krijgen daar veel flexibiliteit voor terug. Zij kiezen elke dag de meest optimale vervoersvorm: de fiets, lopen, auto of OV.

Snelle implementatie
De flexibele mobiliteitsregeling is snel te implementeren. Dat levert al snel een significante kostenbesparing op.

Bent u benieuwd naar wat Mobility Concept voor uw onderneming kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op via Paul.Dam@mobilityconcept.nl of 023 820 0985.

share this: