Mobility as a Service: één digitale dienst voor toegang tot alle vervoer afgestemd op individuele behoeftes

Mobility as a Service (MaaS) brengt alle vormen van vervoer in één mobiele dienst. Het is het gemak van een snelle en eenvoudige toegang tot alle mobiliteit, zonder het gedoe van plannen en losse betalingen. De Connekt Taskforce MaaS heeft een actieplan geschreven om de ontwikkeling van dit concept in Nederland te versnellen. Mobility Concept is betrokken bij de totstandkoming en uitwerking van dit plan.

Mobiliteit als dienst is een zorgeloos en duurzaam alternatief voor het bezit van een auto. Het brengt het beste voor elke reis, of dat nu (huur)auto, openbaar vervoer, taxi, deelfiets of andere vervoersvorm is. MaaS zorgt voor slim vervoer, voor zowel woon-werkverkeer als een weekendje weg. Je betaalt niet meer voor bezit van mobiliteit, maar voor gebruik.

De Taskforce MaaS is een initiatief van Connekt, een netwerk voor slimme, duurzame en sociale mobiliteit. Binnen de Taskforce werken 29 partijen samen om dit concept breed in Nederland uit te zetten en om met initiatieven uit het buitenland kennis en ervaringen uit te wisselen. Tijdens het MaaS-event van de Taskforce op 15 juni 2017 is het actieplan aangeboden aan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Vanuit onze ervaring met en expertise van innovatieve mobiliteitsrelingen voor werknemers heeft Mobility Concept meegeschreven aan het actieplan MaaS. We zien op dit gebied voor Nederland vanwege haar goede uitgangspositie een uitgelezen kans om internationaal een voortrekkersrol te nemen. Daarbij zoekt Mobility Concept actief de samenwerking met belangrijke spelers in de mobiliteitsketen. Binnen de zakelijke mobiliteitsmarkt biedt Mobility Concept al langer mobiliteit als dienst aan: werknemers hebben met een persoonlijk mobiliteitsbudget toegang tot alle vormen van mobiliteit, die ze makkelijk en zonder administratieve lasten kunnen gebruiken en combineren. Medewerkers hebben zo keuzevrijheid en worden gestimuleerd om optimale keuzes te maken passend bij de doelstellingen van organisatie, zoals kostenniveau en duurzaamheid. Centraal daarbij staat ons online platform met bijbehorende mobiele app.

Download het Nationaal Actieplan MaaS op de website van Connekt. Meer informatie over MaaS op de website van Connekt.

share this: