Mobility Concept ontwikkelt digitaal mobiliteitsplatform voor Arval

Voor leasemaatschappij Arval, onderdeel van BNP Paribas, ontwikkelt Mobility Concept het nieuwe digitale mobiliteitsplatform. Het platform geeft Arval de mogelijkheid om haar focus te verbreden van alleen leaserijders naar alle werknemers binnen een organisatie. De officiële lancering van het platform vindt in het laatste kwartaal van 2015 plaats.

“De afgelopen jaren is het mobiliteitslandschap in hoog tempo veranderd”, zegt Liam Donnelly, algemeen directeur van Arval Nederland. “we gaan van het bezit naar het gebruik van auto’s en de locaties waar en de tijden waarop we werken, zijn flexibeler. Daarnaast kiezen we graag voor de mobiliteitsvorm die ons op een specifiek moment het beste uitkomt.” Het gaat niet meer alleen om de leaseauto; deze wordt onderdeel van een breed aanbod aan arbeidsvoorwaarden. Donnelly: “We merken dat veel organisaties deze ontwikkelingen een lastige uitdaging vinden. Als leasemaatschappij met 25 jaar ervaring in de mobiliteitsmarkt zijn wij bij uitstek de partij om ondersteuning hierin te bieden.”

“We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Arval”, zegt Robert van der Schaaf, mede-oprichter van Mobility Concept. “Onze culturen passen goed bij elkaar: we delen dezelfde normen en waarden, en vinden het beiden belangrijk om verwachtingen waar te maken en uitstekende service te verlenen. We hebben er vertrouwen in dat het partnerschap met Arval de basis is voor verdere internationale groei.”

Voordelen voor werkgevers en werknemers
Het digitale platform is gebaseerd op het eigen platform Mobility Portal van Mobility Concept. In de online omgeving kan een organisatie voor elke werknemer een persoonlijk budget instellen en uitgaven beheren. Zakelijke reizen kunnen automatisch worden geregistreerd; kosten die een werknemer zelf heeft betaald, zoals voor een taxi, kunnen ook worden ingevoerd. “Het online mobiliteitsplatform biedt voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer”, zegt Donnelly. “Organisaties krijgen inzicht in de mobiliteitskosten van al hun medewerkers. Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid om meer aandacht te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en de CO2-voetafdruk van het bedrijf. Voor werknemers wordt de organisatie een aantrekkelijkere plek om te werken: er is meer vrijheid, flexibiliteit en keuze.”

Op dit moment is de integratie van het platform begonnen; de officiële lancering vindt plaats in het laatste kwartaal van 2015.

share this: