Rotterdam kiest Mobility Concept voor anti-filedienst

In de landelijke file toptien zijn zes plekken voor de regio Rotterdam. De Verkeersonderneming startte aanbestedingen voor meer alternatieven voor de auto in de spits in de regio Rotterdam en zet deze op hun Marktplaats voor Mobiliteit. Mobiliteitsbudget 2.0 van Mobility Concept heeft de aanbesteding gewonnen en is een van deze anti-filediensten.

“Deze Marktplaats brengt vraag en aanbod bij elkaar. Veel automobilisten weten niet zo goed welke alternatieven zij hebben voor de auto in de spits of hebben geen aantrekkelijk alternatief. De anti-filediensten spelen hierop in,” vertelt Aernout van der Bend, directeur van de Verkeersonderneming.

Mobiliteitsbudget 2.0 is de doorontwikkeling van de bestaande oplossing van Mobility Concept voor Rotterdam. De dienst is laagdrempeliger, zodat werkgevers snel tot invoering kunnen besluiten. Het kent ook nieuwe functionaliteiten die het effect op het reisgedrag van de werknemer vergroten. De oplossing van Mobility Concept combineert alle bestaande mobiliteitsoplossingen, zoals leaseauto, eigen vervoer, mobiliteitskaarten en deelauto’s. Ook zorgt het voor de verrekening tussen werkgever en werknemer. Zo hebben werknemers de keuzevrijheid voor vervoermiddelen en reisoplossingen, en besparen werkgevers op hun kosten voor zakelijke mobiliteit.

share this: