Telegraaf over mobiliteitsbudget Mobility Concept: “Filedruk wordt eigen verantwoordelijkheid”

“Filedruk wordt eigen verantwoordelijkheid” kopt de Telegraaf eind mei naar aanleiding van de keuze voor Mobility Concept als anti-filedienst op de Marktplaats voor Mobiliteit van de Verkeersonderneming. “Door lease-rijders een mobiliteitsbudget aan te bieden en te laten kiezen voor trein, fiets of auto, worden ze zelf verantwoordelijk gemaakt voor hun reiskosten,” schrijft de Telegraaf. In het artikel legt Paul Dam, mede-oprichter van Mobility Concept, het bewezen systeem van Mobility Concept uit.

De leaserijder heeft nu door bestaande regelingen geen andere keuze dan de leaseauto. Met een mobiliteitsbudget krijgt hij vrijheid in de keuze voor mobiliteit. “Kiezen werknemers voor het goedkopere openbaar vervoer, voor carpoolen of voor de fiets, dan blijft er budget over. Het overschot wordt uitgekeerd als loon,” schrijft de Telegraaf over de regeling. “Ook kunnen werkgevers met financiële prikkels gewenst gedrag stimuleren. Zo kan een werknemer extra geld krijgen als hij zijn leaseauto beschikbaar stelt aan collega’s.”

Het mobiliteitsbudget voor leaserijders is een van de oplossingen van Mobility Concept. Met het budget hoeft de werknemer niet altijd de leaseauto te nemen, maar kan deze ook voor andere vormen van vervoer kiezen. Leaserijders die weten wat de kosten en milieubelasting van hun reisgedrag zijn, gaan bewuster reizen. De werkgever krijgt de vervoerskosten beter onder controle en kan milieubewust gedrag stimuleren.

share this: