Goed voorbereid op de verplichte CO2-rapportage 2024

23.04.2024

Bent u klaar voor de Wet Persoonsgebonden Mobiliteit?

De verplichte CO2-rapportage komt eraan. Bent u er goed op voorbereid? Vanaf 1 juli 2024 moeten organisaties met 100 medewerkers of meer de reizen van hun medewerkers gaan registreren en rapporteren. Dat betreft zowel de kilometers die zijn afgelegd voor woon-werkritten als zakelijke ritten, de vervoersvorm en het type brandstof. Voor u als werkgever een hele uitdaging, want hoe komt u aan al die reisgegevens? Goed nieuws: Mobility Concept helpt u daarbij.

Alle ritten in een platform

Mobility Concept maakt het registreren van reisbewegingen makkelijk. Met een app voor uw medewerkers, en een platform dat inzicht geeft in de reisgegevens van alle medewerkers. Of ze nu met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of een ander vervoermiddel reizen. Mobility Concept zorgt ervoor dat alle ritten worden geregistreerd voor de verplichte CO2-rapportage. Daar heeft u praktisch geen omkijken naar.

De CO2-rapportage zoals u 'm nodig heeft

Eenvoudig, overzichtelijk en compleet. Dat zijn de woorden die we horen van werkgevers over onze CO2-rapportage. Mobility Concept registreert alle data voor de CO2-rapportage overzichtelijk op één plek. En is er een integratie met externe data nodig, dan regelen we dat. U ontvangt van ons de complete rapportage, die volledig aansluit bij richtlijnen van de overheid. Indienen bij het portaal van Rijksoverheid is dan zo gedaan.

De kansen van de CO2-rapportageverplichting

De CO2-rapportageverplichting biedt werkgevers kansen als het gaat om het verduurzamen van mobiliteit. De rapportage geeft namelijk gedetailleerd inzicht in het reisgedrag van medewerkers en helpt om te bepalen hoe u uw mobiliteitsbeleid verder kunt verduurzamen. Daar heeft u met het platform van Mobility Concept alle mogelijkheden voor in huis. Geef uw medewerkers bijvoorbeeld toegang tot alle vormen van duurzaam vervoer, stimuleer thuiswerken en differentieer in de hoogte van de kilometervergoeding. Het kan allemaal.

Meer over het mobiliteitsplatform.

Nog geen idee waar te beginnen?

Wellicht heeft u nog geen idee hoe u aan alle reisgegevens kunt komen. Wilt u eerst eenvoudig starten en daarna de volgende stappen zetten naar een geïntegreerde mobiliteitsoplossing. Ook dat kan. Met onze WPM-registratie startmodule zorgen we ervoor dat u snel de juiste gegevens op tafel krijgt. Het resultaat? Een prima startpunt om per 1 juli voorbereid te zijn op de CO2-rapportageverplichting en vanuit daar extra maatregelen te nemen.

Uit de startblokken met de inventarisatie? Plan een afspraak in.