De online oplossing van Mobility Concept – Mobility Portal

De online oplossing van Mobility Concept is een digitaal platform met bijbehorende mobiele applicatie voor zowel de werkgever als de medewerkers. Werkgevers beheren mobiliteitsregelingen eenvoudig in de online oplossing van Mobility Concept. Investeren in hardware of software is niet nodig.

24/7 inzicht in reizen, kosten, vergoedingen en CO2-uitstoot

Iedere medewerker krijgt persoonlijke inloggegevens voor Mobility Portal. Daarmee hebben zij 24/7 inzicht in hun reisgegevens, kosten, vergoedingen en CO2-uitstoot. Medewerkers zien direct het effect van hun vervoerkeuze op het mobiliteitsbudget. Die informatie leidt in de praktijk tot ander reisgedrag, want bij slimme keuzes halen medewerkers meer uit hun mobiliteitsbudget.

Combineer naar keus vervoersvormen

Combineert een mobiliteitsregeling verschillende vervoersvormen? Dan kan de medewerker altijd het beste vervoermiddel kiezen voor dat moment. De ene keer is dat de auto, maar op andere momenten kan het openbaar vervoer handiger zijn, bijvoorbeeld in combinatie met een OV-fiets of deelauto. Medewerkers krijgen zo maximale flexibiliteit in hun manier van reizen. De online oplossing van Mobility Concept ondersteunt de verschillende keuzes en zet alle informatie duidelijk in één overzicht.

Automatische registratie van reizen en kosten

Arbeidsintensieve declaratieprocessen zijn verleden tijd. Reizen en kosten worden automatisch geregistreerd door het gebruik van mobiliteits- en tankkaarten. Ritten in de (lease)auto worden automatisch geregistreerd door telematica in de (lease)auto of een app. Dit is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. De informatie is direct zichtbaar in de online applicatie van Mobility Concept.

Financiële prikkels stimuleren ander reisgedrag

U bepaalt zelf welke financiële prikkels u wilt inzetten. Via financiële prikkels stimuleert u ander reisgedrag, waaronder zuiniger rijden, goedkoper tanken en minder privégebruik van de leaseauto. Maar het stimuleert ook thuiswerken, duurzamer reizen (waaronder reizen met het openbaar vervoer, carpoolen en fietsen) en minder parkeren.

Online beheerfunctionaliteit en rapportages

Voor HR-afdelingen en de lease- en salarisadministratie is een online beheerfunctionaliteit beschikbaar. Ook kunnen zij in de online oplossing van Mobility Concept met één druk op de knop rapportages opvragen. De rapportages richt Mobility Concept in naar de wensen van de klant.

Onafhankelijk van leveranciers

De online oplossing van Mobility Concept sluit naadloos aan op bestaande contracten met leveranciers, zoals leasemaatschappijen en mobiliteits- en brandstofkaartaanbieders. U kunt bestaande processen en contracten gewoon voortzetten.

Controle van kosten NS Business Card en andere mobiliteitskaarten

Gemaakte reizen met een NS Business Card of andere mobiliteitskaart worden automatisch geregistreerd. Werknemers verantwoorden online hun reizen. Deze worden goed- of afgekeurd. Inhoudingen, zoals kosten voor privégebruik en onrechtmatige kosten, worden volledig geautomatiseerd aan de salarisadministratie aangeleverd. Deze kosten kunnen eenvoudig met het salaris van de werknemer verrekend worden.

Voordelen voor de werknemer

  • Persoonlijke inloggegevens
  • 24/7 inzicht in reisinformatie
  • Flexibel kiezen voor auto en OV
  • Haal meer uit mobiliteitsbudget
  • Automatische reisregistraties van reizen en kosten

Voordelen voor de werkgever

  • Eenvoudig mobiliteitsregelingen beheren
  • Geen investeringen in hardware en software
  • Onafhankelijk van leveranciers en technologie
  • Automatisch declaratieproces
  • Rapportages op maat

Met Mobility Portal heeft Mobility Concept een flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing voor het beheren van de mobiliteitsregeling. De online oplossing van Mobility Concept wordt voor iedere organisatie snel en op eenvoudige wijze op maat ingericht.