De online oplossing van Mobility Concept – Mobility as a Service

De online oplossing van Mobility Concept is een digitaal platform met bijbehorende mobiele applicatie voor zowel werkgevers als medewerkers. Werkgevers beheren mobiliteitsregelingen eenvoudig in de online oplossing van Mobility Concept. Medewerkers combineren naar keuze alle soorten vervoer met één enkele app. Gemak staat daarbij centraal. Investeren in hardware of software is niet nodig.

Kiezen van passend mobiliteitspakket: online keuzetool

Medewerkers krijgen steeds meer keuzemogelijkheden. Een leaseauto of een mobiliteitsbudget al dan niet in combinatie met eigen vervoer. Hoe behoud je het overzicht en maak je verantwoorde keuzes? De online keuzetool van Mobility Concept biedt hier uitkomst. Deze geeft inzicht inzicht in de financiële consequenties van keuzes en reisgedrag. En houdt daarbij rekening met de mobiliteitsregeling die van toepassing is.

Persoonlijk online account 24/7: webomgeving en app

Alle medewerkers krijgen persoonlijke inloggegevens voor de webomgeving en app van Mobility Concept. Daarmee kunnen ze een reis plannen, boeken en betalen. Zij hebben 24/7 inzicht in hun reisgegevens, kosten, vergoedingen en CO2-uitstoot. Medewerkers zien direct het effect van hun vervoerkeuze op het mobiliteitsbudget. De online oplossing van Mobility Concept ondersteunt de verschillende keuzes en zet alle informatie duidelijk in één overzicht.

Plan en boek je reis met je smartphone

Medewerkers kunnen eenvoudig verschillende reisopties zoals openbaar vervoer, auto en fiets vergelijken. De planner houdt rekening met de actuele verkeerssituatie. Reisvoorkeuren zijn eenvoudig instelbaar. Medewerkers kunnen direct boeken, bijvoorbeeld een taxi of een huurauto. Als werkgever bepaalt u welke soorten vervoer gebruikt kunnen worden.

Combineer vervoersvormen naar keuze

Combineert een mobiliteitsregeling verschillende vervoersvormen? Dan kan de medewerker altijd het beste vervoermiddel kiezen voor dat moment. De medewerker heeft toegang tot alle relevante soorten vervoer: leaseauto of eigen auto, trein, bus/tram/metro, OV-fiets, deelauto, P&R, huurauto en taxi. De ene keer is dat de auto, maar op andere momenten kan het openbaar vervoer handiger zijn, bijvoorbeeld in combinatie met een OV-fiets of deelauto. Medewerkers krijgen zo maximale flexibiliteit in hun manier van reizen.

Automatische registratie van reizen en kosten

Arbeidsintensieve declaratieprocessen zijn verleden tijd. Reizen en kosten worden automatisch geregistreerd door het gebruik van mobiliteits- en tankkaarten. Ritten in de (lease)auto worden automatisch geregistreerd door telematica in de (lease)auto of een app. Dit is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. De informatie is direct zichtbaar in de online applicatie van Mobility Concept.

Online declareren van reiskosten

Medewerkers kunnen via webomgeving of app eenvoudig online declaraties indienen voor eigen vervoer, parkeerkosten en andere onkosten . Afhankelijk van de keuze worden declaraties ter goedkeuring aan de leidinggevende aangeboden. Via de online omgeving is er realtime inzicht in de status van de declaratie.

Gebruik van mobiliteitskaart en andere reiskosten verantwoorden

Gemaakte reizen met een mobiliteitskaart zoals de NS Business Card worden automatisch geregistreerd. Werknemers verantwoorden hun reizen online. Deze worden goed- of afgekeurd. Inhoudingen, zoals kosten voor privégebruik en onrechtmatige kosten, worden volledig geautomatiseerd aan de salarisadministratie aangeleverd. Deze kosten kunnen eenvoudig worden verrekend met het salaris van de werknemer .

Eenvoudig bestellen van reisproducten

Het beheer van reisproducten zoals een mobiliteitskaart of abonnement voor OV wordt u volledig uit handen genomen. Medewerkers kunnen hun reisproducten online bestellen, al dan niet na goedkeuring van een leidinggevende. Dit is volledig instelbaar.

Eenvoudige verrekening van privégebruik

Wilt u privégebruik van de mobiliteitskaart mogelijk maken? Dat kan. De medewerker kan eenvoudig privégebruik aangeven in webomgeving of app. Verrekening vindt plaats via inhouding op het salaris of betaling door de medewerker.

Financiële prikkels stimuleren ander reisgedrag

U bepaalt zelf welke financiële prikkels u wilt inzetten. Via financiële prikkels stimuleert u ander reisgedrag, waaronder zuiniger rijden, goedkoper tanken en minder privégebruik van de leaseauto. Maar het stimuleert ook thuiswerken, duurzamer reizen (waaronder reizen met het openbaar vervoer, carpoolen en fietsen) en minder parkeren.

Mobiliteitsregeling afgestemd op medewerker

Het type mobiliteitsregeling is instelbaar per categorie van medewerkers. Vergoedingsniveau, omvang van budget en de soorten vervoer zijn volledig instelbaar. Voor leaseauto’s kunnen de kosten van privégebruik en brandstofkosten worden verrekend. Bij het beheer worden de fiscale regels uitgevoerd. Uit te keren bruto- en nettobedragen worden automatisch bepaald.

Volledig geïntegreerd met HR-systeem en -processen

De oplossing van Mobility Concept sluit naadloos aan bij bestaande HR-systemen en -processen. Betaal- en salarisbestanden worden automatisch aangeleverd met de te verrekenen bruto- en nettobedragen.

Online beheeromgeving

Voor HR-afdelingen en de lease- en salarisadministratie is een online beheeromgeving beschikbaar. Daar is alle relevante informatie terug te vinden. Rapportages zijn met één druk op de knop op te vragen in de online oplossing van Mobility Concept. De rapportages worden op maat ingericht.

Ondersteuning service desk

Bij vragen staat de service desk van Mobility Concept klaar. Medewerkers kunnen met hun vragen – telefonisch of per email – terecht bij de servicedesk van Mobility Concept. Zo besteedt u het beheer van uw mobiliteitsregeling volledig uit.

Onafhankelijk van leveranciers

De online oplossing van Mobility Concept sluit naadloos aan op bestaande contracten met leveranciers, zoals leasemaatschappijen en mobiliteits- en brandstofkaartaanbieders. U kunt bestaande processen en contracten gewoon voortzetten.

Voordelen voor de werknemer:

 • Persoonlijke inloggegevens
 • 24/7 inzicht in reisinformatie
 • Flexibel kiezen voor auto en OV
 • Haal meer uit mobiliteitsbudget
 • Automatische reisregistraties van reizen en kosten

Voordelen voor de werkgever:

 • Eenvoudig mobiliteitsregelingen beheren
 • Geen investeringen in hardware en software
 • Onafhankelijk van leveranciers en technologie
 • Automatisch declaratieproces
 • Rapportages op maat
 • Stimulering van gewenst reisgedrag